Fiziotop Logo

Blog

Crioterapia Zamar

Tratament de specialitate

Ce înseamnă CRYOTHERAPY?

Terapia ZAMAR®CRYOTHERAPY este concepută pentru a accelera și îmbunătăți recuperarea pacienților după o intervenție chirurgicală sau o traumă. Fiecare tratament complet constă într-o serie de sesiuni de frig si compresie programate în timpul procesului de recuperare a pacientului.

Acesta permite o distribuție selectivă, constantă și uniformă a frigului în zonele care urmează să fie tratate și vă permite să optimizați terapia în special acolo unde aveți nevoie de ea. Cryotherapy produce vasoconstricție urmată de vasodilatație în zona tratată si printre beneficii se numara efectul analgezic, creșterea microcirculației conjunctive, reducerea rigidității țesutului conjunctiv, inhibarea punctelor de declanșare, exercițiu vascular, creșterea circulației locale.

Indicațiile terapiei

Sistemul muscular: Contuzie, Contracție, Leziuni de gradul I – II, hematom;

Sistemul tendinos: tendinită, Tenosinovită, tendinopatie;

Sistemul osteo-cartilaginos: Contuzie, Post fractură;

Structura ligamentului capsular: Distorsiune; Contuzie de ligament;

Post-chirurgie: Ligamente, Menisc;

Chirurgie estetică: Rinoplastie, chirurgie mamară,  Liposucție și mezoterapie.

Cum se desfăsoară terapia

Terapia ZAMAR® CRYOTHERAPY constă în împachetări anatomice care se adaptează la corp cu 3 niveluri de compresie si intervale de temperatură. Terapia nu necesită de timp de pregătire. Sunt recomandate 2- 3 ședințe pe săptămănă.

Proprietățile analgezice și antiinflamatorii ale frigului sunt capabile să anestezieze un mușchi sau o articulație dureroasă pentru o anumită perioadă de timp. Utilizarea sa intermitentă după o accidentare reduce repercusiunile care rezultă din inflamarea sau ruperea fibrelor musculare, în special în cazurile acute.

Fă o programare

Tratament la tine acasă