Din data de 1 septembrie, cabinetul va fi disponibil pentru vizite, iar pana atunci, serviciile vor fi oferite exclusiv la domiciliu!

Fiziotop Logo

Terapii speciale

Ce înseamnă?

Tratament de specialitate

TERAPIA TECAR (Transfer Energetic Capacitiv și Rezistiv) reprezintă în acest moment unul dintre cele mai moderne procedee de fizioterapie, cu rezultate imediate în procesul de vindecare a țesuturilor. Este o metodă non-invazivă, bazată pe transferul de energie electromagnetică (curenți de înaltă frecvență) în regiunea tratată, cu efect de încălzire locală UNIFORMA a tuturor tipurilor de țesut. Efectele terapeutice ale procedurii constau în: ameliorarea instantă a durerii, relaxarea musculară, reducerea edemului, regenerarea ţesuturilor și accelerarea procesului metabolic natural de vindecare. 

Indicațiile terapiei TECAR

Tratament de specialitate

Afecțiuni musculare, ligamentare si tendinoase: contracturi, rupturi, contuzii, întinderi musculare, fasciita plantară, tendinita ahiliană, tendinopatiile umarului (de calota rotatorilor, capsulita retractila, umarul blocat), bursite, epicondilita (tennis elbow), epitrohleita, entezite, miozite; patologia coloanei vertebrale (dureri lombare, cervicale, dorsale, torticolis, discopatii, sacroileita, nevralgia Arnold, dureri radiculare cervicale, lombare – sciatica); afecțiuni ale articulației temporo-mandibulare; patologia articulațiilor mari: coxartroza, proteza totală de șold, de genunchi, condromalacia de patelă, gonartroza, reconstrucția ligamentelor încrucișate (cu sau fără șuruburi); neuropatiile de încarcerare (sindrom de canal carpian, tarsian etc.). Particularitațile acestei terapii: Poate fi folosită în zonele unde există implanturi metalice cum ar fi proteze de șold, de genunchi, de umăr Poate fi folosit în regiunea cervicală (cunoscută ca fiind intens reflexogenă, motiv pentru care alte forme de fizioterapie sunt contraindicate) și la tratarea articulațiilor temporomandibulare sau atlanto-occipitale.

Cum se desfăsoară terapia TECAR

Tratament de specialitate

Terapia TECACR poate fi folosita atat in cadrul sedintelor de masaj, cat si in timpul miscarilor active si nu presupune imobilizarea pe perioada de aplicare precum alte forme de fizioterapie.

Terapia este foarte agreabila prin faptul ca se poate resimti raspandirea caldurii prin corp, avand urmatoarele efecte:

Stimularea metabolismului celular;
Efect antialgic, endorfinic;
Antiinflamator si antiedematos;
Stimuleaza drenajul limfatic – absorbtia toxinelor, remisia edemului si reducerea timpilor de vindecare;
Efect miorelaxant si antispastic.

Efectele benefice ale terapiei TECAR pot fi observate inca de la prima sedinta, pacientul beneficiind de combinatia unica intre efectul terapeutic propriu-zis, influenta analgezica a curentului electric si relaxarea oferita de masaj. 

Prețuri servicii

Tratament la tine acasă

Consultație medic de recuperare medicală

150 Ron 30 minute
  • Consultație de aproximativ 30 minute a unui medic de recuperare medicală

Laser, Ultrasunet, Electroterapie

40 Ron Procedura
  • Sedința de tratament se efectuează pentru o durată de aproximativ 50-60 minute/zi

Fă o programare

Tratament de specialitate

  • Luni - Vineri 08:00 - 20:00
  • Sâmbată 08:00 - 14:00
  • Duminică Închis

Date de contact

Telefon

:

Email

:

Adresa

:

Str. Sărărie Nr. 22, Iași

Fă o programare

Tratament la tine acasă