Fiziotop Logo

Terapii speciale

Ce înseamnă Terapia Tecar?

Tratament de specialitate

TERAPIA TECAR (Transfer Energetic Capacitiv și Rezistiv) reprezintă în acest moment unul dintre cele mai moderne procedee de fizioterapie, cu rezultate imediate în procesul de vindecare a țesuturilor. Este o metodă non-invazivă, bazată pe transferul de energie electromagnetică (curenți de înaltă frecvență) în regiunea tratată, cu efect de încălzire locală UNIFORMA a tuturor tipurilor de țesut. Efectele terapeutice ale procedurii constau în: ameliorarea instantă a durerii, relaxarea musculară, reducerea edemului, regenerarea ţesuturilor și accelerarea procesului metabolic natural de vindecare. 

Indicațiile terapiei TECAR

Tratament de specialitate

Afecțiuni musculare, ligamentare si tendinoase: contracturi, rupturi, contuzii, întinderi musculare, fasciita plantară, tendinita ahiliană, tendinopatiile umarului (de calota rotatorilor, capsulita retractila, umarul blocat), bursite, epicondilita (tennis elbow), epitrohleita, entezite, miozite; patologia coloanei vertebrale (dureri lombare, cervicale, dorsale, torticolis, discopatii, sacroileita, nevralgia Arnold, dureri radiculare cervicale, lombare – sciatica); afecțiuni ale articulației temporo-mandibulare; patologia articulațiilor mari: coxartroza, proteza totală de șold, de genunchi, condromalacia de patelă, gonartroza, reconstrucția ligamentelor încrucișate (cu sau fără șuruburi); neuropatiile de încarcerare (sindrom de canal carpian, tarsian etc.). Particularitațile acestei terapii: Poate fi folosită în zonele unde există implanturi metalice cum ar fi proteze de șold, de genunchi, de umăr Poate fi folosit în regiunea cervicală (cunoscută ca fiind intens reflexogenă, motiv pentru care alte forme de fizioterapie sunt contraindicate) și la tratarea articulațiilor temporomandibulare sau atlanto-occipitale.

Cum se desfăsoară terapia TECAR

Tratament de specialitate

Terapia TECACR poate fi folosita atat in cadrul sedintelor de masaj, cat si in timpul miscarilor active si nu presupune imobilizarea pe perioada de aplicare precum alte forme de fizioterapie.

Terapia este foarte agreabila prin faptul ca se poate resimti raspandirea caldurii prin corp, avand urmatoarele efecte:

Stimularea metabolismului celular;
Efect antialgic, endorfinic;
Antiinflamator si antiedematos;
Stimuleaza drenajul limfatic – absorbtia toxinelor, remisia edemului si reducerea timpilor de vindecare;
Efect miorelaxant si antispastic.

Efectele benefice ale terapiei TECAR pot fi observate inca de la prima sedinta, pacientul beneficiind de combinatia unica intre efectul terapeutic propriu-zis, influenta analgezica a curentului electric si relaxarea oferita de masaj. 

Ce înseamnă terapia Shockwave?

Tratament de specialitate

Shockwave therapy este o metoda revolutionara de tratament in medicina moderna care utilizeaza undele acustice in tratarea diverselor patologii ale sistemului musculo-scheletal. Unda de șoc radială provoacă o stimulare mecanică și transportă o doză mare de energie pentru a declanșa procesele de regenerare, reparare și produce efecte precum formarea de vase sanguine noi, dizolvarea calcificarilor, stimularea productiei de colagen, scaderea inflamatiei.

Indicațiile terapiei Shockwave

Tratament de specialitate

Shockwave reprezintă prima alegere în tratarea afecțiunilor cronice, cum ar fi tendinopatiile superficiale, calcificările și durerile musculare și tendinoase.

Principalele indicații sunt: osteofite calcaneele, contracturi musculare, hematom intramuscula, calcificari in regiunea umarului, fasceita plantara, tendinopatii (rotuliana, cvadricipitala, achileana), epicondilita mediala sau laterala, boala Dupuytren (contractura aponevrozei palmare), sacroileita.

Cum se desfăsoară terapia

Tratament de specialitate

Shockwave therapy folosește un aplicator cu material care absoarb șocurile și transmit spre zona afectată . In timpul terapiei pacientul poate simti o senzatie usoara de durere sau discomfort care treptat devine suportabila si usor de tolerat. Dupa terminarea procedurii are loc ameliorarea durerii, se normalizeaza tonusul muscular, dispare contractura musculara, creste mobilitatea articulara. Ședința durează 5-7 minute la interval de 2-3 zile. Numarul de sedinte este in medie de 10, dar poate varia in functie de maladie, de stadiul bolii si de evolutia ulterioara.

Ce înseamnă CRYOTHERAPY?

Tratament de specialitate

Terapia ZAMAR®CRYOTHERAPY este concepută pentru a accelera și îmbunătăți recuperarea pacienților după o intervenție chirurgicală sau o traumă. Fiecare tratament complet constă într-o serie de sesiuni de frig si compresie programate în timpul procesului de recuperare a pacientului.

Acesta permite o distribuție selectivă, constantă și uniformă a frigului în zonele care urmează să fie tratate și vă permite să optimizați terapia în special acolo unde aveți nevoie de ea. Cryotherapy produce vasoconstricție urmată de vasodilatație în zona tratată si printre beneficii se numara efectul analgezic, creșterea microcirculației conjunctive, reducerea rigidității țesutului conjunctiv, inhibarea punctelor de declanșare, exercițiu vascular, creșterea circulației locale.

Indicațiile terapiei

Tratament de specialitate

Sistemul muscular: Contuzie, Contracție, Leziuni de gradul I – II, hematom;

Sistemul tendinos: tendinită, Tenosinovită, tendinopatie;

Sistemul osteo-cartilaginos: Contuzie, Post fractură;

Structura ligamentului capsular: Distorsiune; Contuzie de ligament;

Post-chirurgie: Ligamente, Menisc;

Chirurgie estetică: Rinoplastie, chirurgie mamară,  Liposucție și mezoterapie.

Cum se desfăsoară terapia

Tratament de specialitate

Terapia ZAMAR® CRYOTHERAPY constă în împachetări anatomice care se adaptează la corp cu 3 niveluri de compresie si intervale de temperatură. Terapia nu necesită de timp de pregătire. Sunt recomandate 2- 3 ședințe pe săptămănă.

Proprietățile analgezice și antiinflamatorii ale frigului sunt capabile să anestezieze un mușchi sau o articulație dureroasă pentru o anumită perioadă de timp. Utilizarea sa intermitentă după o accidentare reduce repercusiunile care rezultă din inflamarea sau ruperea fibrelor musculare, în special în cazurile acute.

Ce înseamnă drenajul limfatic cu BTL Lymphastim?

Tratament de specialitate

Sistemul limfatic uman este responsabil pentru eliminarea fluidului interstițial din țesuturi. Acesta absoarbe și transportă acizi grași și grăsimile în întregul sistem circulator și transportă celule cu prezență antigen la ganglionii limfatici unde stimulează răspunsul sistemului imunitar.

Tehnologia de ultimă generație BLT Lymphastim acționează cu ajutorul principiului presoterapiei pneumatice. Manșoanele speciale de aplicare, cu camere multiple suprapuse asigură un masaj delicat care încurajează circulația naturală a limfei prin corp.

Indicațiile terapiei

Tratament de specialitate

Această terapie este de obicei indicată în cazul limfedemului, al umflăturilor post-traumatice și post-chirurgicale și al sindromului picioarelor grele. Indicații drenajului sunt și medicale dar și estetice.

Medical: Insuficiență venoasă; Sindrom de Tunel Carpian (pre sau post operator); Sindromul Reynaud; Neuropatie, Nevralgie; Ischemie arterial perifericp a membrelor inferioare; Angiopatie diabetică; Acrocianoză; Sindrom algodistrofic; Edeme cronice; Artoze; Gută; Obezitate; Dereglări trofice ale pielii; Oncologie (post-extracție tumoră, ganglioni afectați, radioterapie); Îngrijire post-traumatică (arsuri, reabsorbție după răni, cicatrici); Postmicrodiscectomie.

Estetică: Celulită; Prevenirea varicelor; Lipoedem; Sindromul picioarelor neliniștite; Detoxifiere; Regenerare; Îngrijire post-lipoabsorbție.

Cum se desfăsoară drenajul limfatic cu BTL Lymphastim

Tratament de specialitate

Tehnologia BTL Lymphastim poate fi folosită pentru membrul superior sau inferior. Pentru partea inferioara are două camere separate care sunt poziționate în jurul picioarelor si abdomenului  care arată ca niște pantaloni gonflați mari. Pentru membru superior este un singur manșon ce poate fi folosit în funcție de membrul afectat. Aceste camere se vor umfla și se vor dezumfla treptat pentru a crește circulația sângelui și fluxul limfatic. Este o senzație relaxantă ca un masaj mecanic. Terapia nu este dureroasă, iar noi monitorizăm în permanență nivelul de confort al pacientului în timpul tuturor procedurilor efectuate.

O ședință de drenaj limfatic cu BTL-6000 Lymphastim durează aproximativ 30 de minute. Este recomandat un pachet este de 10 ședințe, cate 3 pe săptămână.

Prețuri servicii

Tratament la tine acasă

Consultație medic de recuperare medicală

150 Ron 30 minute
  • Consultație de aproximativ 30 minute a unui medic de recuperare medicală

Laser, Ultrasunet, Electroterapie

40 Ron Procedura
  • Sedința de tratament se efectuează pentru o durată de aproximativ 50-60 minute/zi

Fă o programare

Tratament de specialitate

  • Luni - Vineri 08:00 - 20:00
  • Sâmbată 08:00 - 14:00
  • Duminică Închis

Date de contact

Telefon

:

Email

:

Adresa

:

Str. Sărărie Nr. 22, Iași

Fă o programare

Tratament la tine acasă