Fiziotop Logo

Blog

Exercitii cu gym ball

Tratament de specialitate

Gym ball este o minge construită din elastic moale , de obicei în 5 diametre în trepte de 10 cm, de la 35 la 85 cm și umplută cu aer. Presiunea aerului este modificată prin îndepărtarea unei tije de supapă și fie umplerea cu aer, fie lăsând bila să se dezumfle.

In comparatie cu antrenamentele care impun folosirea unor aparate fitness specializate, gym ball-ul contribuie la realizarea multiplelor tipuri de exercitii. Initial, in urma cu cateva zeci de ani, mingea era folosita pentru gimnastica recuperatorie. Aceasta era recomandata multor pacienti cu pareze si diverse alte afectiuni ale coloanei vertrebrale. Astazi, mingea fitness este un accesoriu nelipsit din salile de antrenamente si locuintele pasionatilor de sport.

Pe langa exercitiile, gym ball-ul se foloseste cu succes in miscarile de stretching. De fiecare data cand o utilizezi, reusesti sa relaxezi rapid mai multe grupe de muschi in paralel. In plus, mingea este ideala pentru a realiza pozitiile de Yoga, aerobic sau Pilates.

Exemple de exercitii:

  • Așezat cu sprijin pe antebrațe, picioarele pe gym ball cu genunchii intinși, ridicati cate un picior si-l duceti sus și apoi in lateralul gym ball-ului , reveniti la poziția initială si repetați.
  • În picioare, ușor depărtate, cam la nivelul umerilor. Țineți gym ball-ul cu brațele întinse, stați drepți și țineți-o în fața corpului. Ridicați mingea cu brațele întinse deasupra capului. Reveniti la poziția initială și continuați cu o nouă repetare.
  • Sprijiniți gym ball-ul de perete, ridicați-o la nivelul părții inferioare a spatelui și sprijiniți-vă pe ea. Stați cu picioarele depărtate la nivelul șoldurilor și lăsați brațele libere pe lângă corp. În timp ce inspirați îndoiți genunchi și efectuați o genuflexiune.

O alta recomandare pentru mingea de gimnastica este că poate înlocui scaunul la birou deoarece te obligă sa faci mișcare cu coloana vertebrală , neputând sta ore pe ea ca pe un taburet!

Fă o programare

Tratament la tine acasă